اهمیت تشخیص و مدیریت آلرژی ها
آلرژی ها می توانند از علائم خفیف مانند عطسه و خارش چشم ها تا واکنش های شدید تهدید کننده حیات مانند آنافیلاکسی را شامل شوند و بدین ترتیب کیفیت زندگی افراد را به شدت تحت تاثیر قرار دهند. بسیاری از افراد بدون آگاهی از عوامل آلرژی زای خود زندگی می کنند که این مسئله می تواند مشکلات جدی را ایجاد کند. در این راستا، پانل تست های غربالگری آلرژی به عنوان ابزاری حیاتی برای تشخیص دقیق مواد آلرژی زا (آلرژن ها) عمل می کنند. این تست ها به پزشکان و بیماران کمک می کنند تا برنامه های درمانی و پیشگیرانه مناسب تری را اجرا کنند. با تشخیص به موقع و مدیریت صحیح آلرژی، می توان از بسیاری از مشکلات بهداشتی، هزینه های درمانی غیرضروری و حتی مرگ افراد جلوگیری کرد. بنابراین، اهمیت تست های غربالگری آلرژی در تامین سلامت عمومی و ارتقاء کیفیت زندگی افراد غیرقابل انکار است.
انواع آلرژن ها
1- آلرژن های تنفسی
آلرژن هایی هستند که از طریق استنشاق وارد بدن می شوند و شامل موارد زیر هستند:
موی گربه، موی سگ، موی گاو، موی گوسفند، افسنطین (نوعی گیاه، Mugwort)، بارهنگ (Plantain)، اسفناج (Goosefoot)، تاج خروس (Thistle)، خارپشت (Rough Pigweed)، گیاه آتشین (Kochia)، درخت توت (Mulberry tree)، زهر زنبور عسل (Honey bee Venom)، سوسک (Cockroach)، گرد و غبار خانگی (House Dust)، علف شیرین بهاری (Sweet vernal Grass)، پرنده های قفسی (Cage bird)، مخلوط پر (Feather Mix)، هیره (نوعی حشره، Dermatophagoides pter، Dermatophagoides farinae)، کپک ها (Penicillium notatum، Cladosporium herbarum، Aspergillus fumigatus، Alternaria alternata)، علف باغ (Orchard Grass)، چاودار کشت شده (Cultivated Rye)، جو کشت شده (Cultivated Oat)، دم گربه علفی (Meadow Foxtail)، گل رز (Rose)،گیاه الدار جعبه ای (Box Elder)، خاکستر سفید (White Ash) و کاج سفید (White Pine)
2- آلرژن های غذایی
آلرژن هایی هستند که با مصرف خوراکی وارد بدن می شوند و می توانند باعث ایجاد واکنش های آلرژیک در بدن شوند. شامل موارد زیر هستند:
بادام زمینی (Peanut)، سویا (Soybean)، فندق (Hazelnut)، بادام پسته (Almond)، پسته (Pistachio)، گردو (Walnut)، گلوتن (Gluten)، توت فرنگی (Strawberry)، سیب (Apple)، انگور آبی (Grape, Blue)، کیوی (Kiwi)، موز (Banana)، انبه (Mango)، هلو (Peach)، گیلاس (Cherry)، خربزه عسلی (Honeydew Melon)، مرکبات (Citrus)، گوشت (Meat)، غلات (Grain)، غذاهای دریایی (Seafood)، بادمجان (Eggplant)، مرغ (Chicken)، میگو/پران (Shrimp/Prawn)، سفیده تخم مرغ (Egg white)، زرده تخم مرغ (Egg Yolk)، شیرگاو (Cow’s Milk)،کازئین (Casein)، آرد گندم (Wheat Flour)، آرد چاودار (Rye Flour)، برنج (Rice)، گوجه فرنگی (Tomato)، سیب زمینی (Potato)، فلفل دلمه ای (Bell pepper)، سیر (Garlic) و کرفس (Celery)
عوارض انجام تست آلرژی از طریق خون
خوشبختانه به علت ابنکه این نوع تست آلرژی از طریق خون (نه به صورت پوستی) در آزمایشگاه سینا انجام می شود، عوارضی به دنبال نخواهد داشت.
تست های آلرژی تنفسی-غذایی در آزمایشگاه و مرکز پاتوبیولوژی سینا همه روزه پذیرش و جوابدهی می گردد.
منابع
1. Duc J, Peitrequin R, Pécoud A. Value of a new screening test for respiratory allergy. Allergy. 1988;43.
2. Herzum I, Blümer N, Kersten W, Renz H. Diagnostic and analytical performance of a screening panel for allergy. Clinical Chemistry and Laboratory Medicine (CCLM). 2005;43:963-966.
3. Romero T, Aldana C, González Cejudo T, de Haro Muñoz T. B-102 Screening Food Allergies in Our Health Primary Care Area. Clinical Chemistry. 2023.
پاسخ دهید
میخواهید به بحث بپیوندید؟مشارکت رایگان.